Varrj velem! – programok

Varrószakkörök

Célom, hogy varrós foglalkozásaim ne csak az ismeret átadás színtere legyen, hanem közösségi élményt nyújtson. A szakmának azt a szeletét kívánom átadni, ami magabiztosságot, biztos tudást ad a résztvevőknek.  Nagy hangsúlyt fektetek a differenciált oktatásra. Az egyes alkalmak tartalmát igény szerint alakítom.  A csoportok tervezett létszáma 4-6 fő, de magán órát is vállalok. Igény szerint házhoz megyek, kitelepülök közeli közösségi házba. Baráti társaságoknak kedvezményt biztosítok.

Újrahasznosító varróklub

Szívügyem a környezetvédelem. A ruhaipar az egyik leginkább szennyező iparág. A tömeggyártot eldobható ruhák helyett válaszd az egyedit, a tartósat. Alakítsd át meglévő ruháidat, a feleslegnek keress új funkciót. Az újrahasznosító varróklubokban ehhez adok ötleteket.

Workshopok

Az egyes alkalmak tartalmát igény szerint alakítom. Ilyen tematikus workshopokon az AZTA Közösségi és Barkácsműhelyben is találkozhatsz velem: gyerekruha, nőiruha, és öko témákban.

Asszony műhely

Megjavítanád? Beszegnéd? Felhajtanád? Nem tudod hogyan? Nincs géped? Gyere, segítek! Hozd a varrnivalód! Használd a gépeimet, eszközeimet!

Mesés programok

A mesés programok gyerekeknek szólnak. Mese, alkotás és a hagyományok megélése.

Holnemvolt játszóház

Egy komplexen felépített foglalkozás, egy téma köré szerkesztve. A témáról beszélgetünk, mesélek hozzá, majd alkotunk, kézműveskedünk. Ha belefér mozgásos játékkal zárjuk a foglalkozást.

Rendkívüli tanórák

Technika és életvitel, honismeret, osztályfőnöki órákra, diáknapokra vállalom népi kézműves foglalkozások levezénylését, viseletbemutató tartását, hagyományokat bemutató foglalkozások vezetését.